De vlag kan uit, OKé Overvecht is officieel geopend!

Gepubliceerd op: 14 juni 2024 16:01

Een Bieb vol feestelijk vlaggende Overvechters, groot en klein. Daarmee is vrijdagmiddag 14 juni de officiële opening van het Ouder en Kind informatiecentrum in Bibliotheek Overvecht gevierd.

OKé is er speciaal van ouders, voor ouders in de wijk. Voor ouders die een kindje gaan krijgen en voor ouders met jonge kinderen tussen 0 en 6 jaar. OKé denkt mee bij allerlei vragen over o.a. zwangerschap en geboorte, slapen, eten, opvoeden, spelen en taal. Het team van Oké bestaat uit moeders uit de wijk, zoals Fadoua en Helen. Fadoua: “Ik werk hier, omdat ik zelf veel heb gemist toen ik moeder werd. Ik wil niet dat andere ouders dat hoeven missen.” De moeders delen hun eigen ervaringen, verwijzen door en beantwoorden allerlei vragen. Helen: “Vroeger heb ik veel hulp nodig gehad, nu wil ik andere mensen helpen.” 

Deirdre Carasso, directeur Bibliotheek Utrecht: "Het OKé Informatiecentrum past heel goed in de Bibliotheek Overvecht. Wij zijn een plek van informatie en van taal. En een plek waar Utrechters kennis met elkaar delen, zoals de ouders elke dag doen in het Informatiecentrum. Want dat is hier zo bijzonder aan: de ouders helpen elkaar."   

OKé is al even open. Jonge ouders weten dit informatiecentrum al dagelijks te vinden in de Bibliotheek Overvecht. Tijdens de officiële opening werd het belang van OKé nog eens benadrukt. Het is echt een plek van ouders zelf. Er waren ook veel Overvechters gekomen: zo’n 50 kinderen en 60 ouders, opvoeders en genodigden. 

Wethouder Rachel Streefland: “Wat ik mooi vind om te zien is dat ook dit initiatief er een is ván Overvechters, vóór Overvechters. Ouders staan voor elkaar klaar, geven voorbeelden en perspectief, geholpen door een ring van professionals eromheen. Een schoolvoorbeeld van samenwerken in de wijk!”

Na de feestelijke opening door de vlaggende kinderen, konden zij knutselen, zich laten schminken en naar de vrolijke voorstelling van Plien. Zij las een aantal boekjes voor en zong en speelde samen met de kinderen. De ouders konden ondertussen gezellig bijpraten onder het genot van lekkere hapjes, gemaakt door moeders uit de wijk. Het was echt een feest!

OKé in Bibliotheek Overvecht is elke maandag tot en met vrijdag open tussen 10.00 en 12.30 uur.  

Foto © Farida Benmoghyt