Bieb Vakantie Festival

Laat het buiten maar regenen, in de Bieb zit je lekker droog. Kom in de herfstvakantie van 26 okt t/m 3 nov kijken, luisteren, griezelen, knutselen en lezen.

Verhalenstudio Hallo-o-o daarboven! (4+)

De jonge vos schrikt van de schoolopdracht om een verhaal te vertellen over zijn verzameling. Hij heeft helemaal geen verzameling! De andere dieren uit de klas hebben van alles, knikkers, speelkaarten, linten en munten. Maar Vos heeft niets. Verdrietig rent hij naar huis. Zijn vader troost hem en neemt hem mee op avontuur in het bos. Samen gaan ze op zoek naar een verzameling.

Na het voorlezen maak je een begin met een eigen verzamelboek vol (herfst)bladeren. Je gaat drukken, knippen, plakken en spatten.

  • di 29 okt | 10.30 - 11.30 uur 
    Bibliotheek Zuilen (uitverkocht)
  • wo 30 okt | 10.30 - 11.30 uur 
    Bibliotheek Hoograven
  • wo 30 okt | 13.30 - 14.30 uur 
    Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum

Reserveer hier (gratis)

Halloween: Gruwelijk grappige griezelverhalen (8+)

Dé gelegenheid om lekker te griezelen, enge boeken te lezen en daarna stiekem met alle lampen aan te slapen. Na het voorlezen kan je nepbloed maken dat je in een doktersspuit mee naar huis mag nemen. Ook is er griezelige schmink en zijn er genoeg enge voorbeelden. Handig wanneer je Halloween gaat vieren.
Durf jij te komen?

do 31 okt:

  • 14.00 - 15.00 uur - Bibliotheek Neude & Bibliotheek Kanaleneiland
  • 16.00 - 17.00 uur - Bibliotheek Overvecht & Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum

Reserveer hier (gratis)

Meet & Greet Marcel van Driel (7+)

Schrijver Marcel van Driel schreef al meer dan zestig boeken. In de Bieb leest hij voor uit de waanzinnig populaire serie Game Helden. Hij laat filmpjes zien en leert je de alien Blaag de Blob tekenen. Ook krijg je een sneak preview van zijn allernieuwste Game Helden-boek, dat pas in november uitkomt.

ma 28 okt | 15.00 - 16.00 uur
Bibliotheek Hoograven 

Reserveer hier (gratis)

Dia de los Muertos: voorlezen en knutselen (4+)

Día de los Muertos betekent de dag van de doden. Een echte feestdag in Mexico! Instituto Cervantes en de Mexicaanse Ambassade lezen in het Spaans, Engels en Nederlands verhalen over dit feest voor. Maak na afloop je eigen calaverita, doodshoofdjes van suiker en eetbare verf. Of laat je schminken.

za 2 nov | 12.00 - 13.45 uur
Bibliotheek Neude, Grote hal

Inloop (gratis) - Lees meer

Verrassende herfstverhalen

Schuif aan en luister naar mooie, spannende en verrassende herfstverhalen. Voorgelezen door onze vaste voorlezers.

Lees meer en bekijk de verschillende voorleesmomenten

Herfststukjes: Op avontuur met Winnie de Poeh (4+)

Voor Janneman Robinson en Poeh is de wereld curieus en onbegrijpelijk. Elke wandeling kan een avontuur worden. En elke stap een verrassing. Ze beleven de heerlijkste avonturen met hun wonderlijke vriendjes Leoor en Knorretje.Tijdens de voorstelling wordt live getekend met potlood en papier. Een projector laat de gemaakte illustraties op het grote scherm zien. Dit wordt omlijst met vertellingen, poppenspel en aanstekelijke nieuwe liedjes van deze zingende en eigenwijze beer. 

wo 30 okt | 14.00 - 14.45 uur
Bibliotheek Neude, Theater

€10 kind/€13 volwassene - Reserveer

Herfststukjes: Coco kan het (2+)

Alle voorstellingen zijn uitverkocht

Vanaf2 Producties liet zich voor de fantasievolle peuterdansvoorstelling ‘Coco kan het!’ inspireren door het geliefde boek van Loes Riphagen. Op de vloer staan meerdere nesten, waarin jong en oud bij binnenkomst plaats kunnen nemen. Je voelt het al aankomen: jij bent Coco, het kleine vogeltje dat bijna mag uitvliegen.‘Coco kan het!’ zit vol muziek en dans en gaat over durf, iemand aanmoedigen en samen sterk staan. Aan het eind van de voorstelling mag je je eigen vleugels uitslaan, het nest uitvliegen en meedansen. Zo vrij als een vogeltje. Je kunt het!

vr 1 nov | 11.00 - 11.30 uur  / 14.00 - 14.30 uur / 16.00 - 16.30 uur 
Bibliotheek Neude, Theater

€7,50 kind/€10 volwassene 

Herfststukjes: Boef (5+)

Met zwarte maskers, grappige (panto-)mime acts en simpele omdraaiingen nemen de spelers de kinderen mee in een groot avontuur. Wie is de echte boef? Wat is de juiste sluiptechniek? Hoe kan je de politie helpen? En wat zit er in dat spannende zwarte doosje? Twee houtje-touwtje-detectives geven een masterclass ‘boef’. Met fantasie, humor en slapstick brengen de spelers een spannende whodunit. Na de voorstelling mag je zelf nog even je boevenskills oefenen met de spelers en liggen er boevige boeken klaar om lekker thuis mee op avontuur te gaan.

zo 3 nov | 14.00 - 14.50 uur
Bibliotheek Neude, Theater

€10 kind/ €13 volwassene - reserveer

Boek & Yoga (4+)

Klaar voor een relaxte zondagochtend? Kom je dan uitstrekken als een lenige kat. Dans als een vrolijk aapje of beweeg krachtig en stoer als een leeuw. Met de hulp van kinderyogajuf Anna Klinkspoor en een prachtig prentenboek worden jullie samen sterker, flexibeler én lekker rustig. De workshop wordt gegeven door Kinderyogadocent en prentenboekenverzamelaar Anna Klinkspoor. Elke les staat in het teken van een ander prentenboek.

zo 27 okt | 10.15 - 11.15 uur
Bibliotheek Neude, Podium

€16,50 (voor 1 kind en volwassene) - reserveer

Rondleiding: Brullen in de bieb (4+)

In Bibliotheek Neude zitten heel veel dieren verstopt. Buiten staan twee leeuwen en binnen ontdek je er nog veel meer. Ga mee met de rondleiding en luister naar de mooiste, liefste en gekste dierenverhalen. Kijk, ontdek en struin lekker rond! Natuurlijk kun je na afloop nog verder lezen of je laten voorlezen. Gratis, wel reserveren.

Rondleiding: Speur mee met onze Postbode (8+)

Het grote gebouw van de bieb is bijna 100 jaar een postkantoor geweest. En als je er goed rondkijkt, kun je dat nog steeds zien. Iedere eerste zondag van de maand loopt er ook een postbode rond met een tas vol met post van Utrechters. Wat willen deze mensen vertellen? Wat willen ze weten? Jij gaat dat ontdekken, als je meeloopt. Misschien kun je hun vragen wel beantwoorden. En welke vragen heb je zelf? Meld je bij de postbode en ga mee!

zo 3 nov | 11.30 - 12.30 uurgratis, wel reserveren

Boekentips